https://thebeeracademy.hu/wp-content/uploads/2020/06/savanyu-sorok-1280x640.jpg

A népszerű craft sörtípusok között mára megkerülhetetlenné váltak a „savanyúk”, vagyis a különböző sour ale-ek. Tudtad, hogy eredetileg hatféle savanyított sör létezett? A berliner weisse, a flamand vörös ale, a flamand barna ale, a lambic, a gueuze és a gyümölcsös lambic. Közös bennük, hogy a különböző savanyító mikroorganizmusok játsszák bennük a főszerepet. Ezek a sörtípusok...

https://thebeeracademy.hu/wp-content/uploads/2020/05/huba-sorkostolo-higienia-1152x640.jpg

A koronavírus miatt kimaradt tavaszi tanfolyamok után júniusban újraindulunk, és ebből az alkalomból mesélünk nektek kicsit arról, milyen higiéniai intézkedések vannak érvényben a sörfőzdékben, és milyeneket teszünk mi a HUBA tanfolyamokon. Amikor másfél évvel ezelőtt elkezdtük tervezni a HUBA sörtanfolyamokat, egyértelmű volt, hogy mindenből a legjobb minőségűt igyekszünk a kóstolókon az asztalra tenni. Ez azt...

Tedd próbára a tudásod, és kérd az ingyenes tananyagot! Létrehoztunk egy rövid sörkvízt, amelyben csak olyan kérdések vannak, amikre mind-mind megtalálható a válasz a HUBA – Hungarian Beer Academy tankönyvben. Töltsd ki a tesztet, és iratkozz fel az ingyenes tananyagért! Hogyha szeretnéd megkapni a HUBA – Hungarian Beer Academy ingyenes tananyagát, itt iratkozz fel, és...

A HUBA – Hungarian Beer Academy sörtanfolyamain minden alkalommal igyekszünk néhány, a kiválasztott sörökhöz tökéletesen illő, speciális fogást mutatni nektek. A legtöbb ételt – csakúgy, mint a legtöbb sört – a kóstolóról-kóstolóra változtatjuk. Így egyrészt nekünk is izgalmasabb a munkánk, másrészt mindig friss, szezonális alapanyagokból tudunk dolgozni, illetve rendre tudunk mutatni olyan újdonságot a hallgatóknak,...

A koronavírus járvány sajnos a HUBA – Hungarian Beer Academy tanfolyamait is érinti. Számunkra természetesen az a legfontosabb, hogy jól érezzétek magatokat a sörkóstolóinkon, ehhez pedig az is kell, hogy mindenki felszabadultan tudja élvezni a nagyszerű söröket és ételeket. Sajnos egy ilyen járványhelyzet a legkevésbé ideális alkalom arra, hogy órákig üldögéljünk huszan egy légtérben, pláne...

Sági Zsófia, a SóBors gasztronómiai magazin szerzője 2019. őszén, sör tekintetében abszolút “kezdőként” jött el hozzánk, hogy kipróbálja, milyen is egy sörtanfolyam. “Sokféle sört kóstoltam már, de itt olyanokkal is találkoztam, amelyekről álmomban sem gondoltam, hogy egyáltalán léteznek” – írja a sörkóstolásról készült beszámolójában. Zsófinak leginkább a gose, a lambic a milk stout és az...