https://thebeeracademy.hu/wp-content/uploads/2021/11/huba-sor-gasztro-tanfolyam-2-1200x640.jpg

2022-től, immár alapfokú és haladó sörtanfolyamokat is tartunk – egyaránt várva a belépő szinten azokat, akik még nem mélyedtek el igazán a sörtípusok világában, és azokat, akik a már meglévő tudásukat szeretnék rendszerezni és gyarapítani. Az alapfokú és a haladó kurzusaink mellett pedig még egy újdonsággal jelentkezünk: egész estés, a sörgasztronómia és a sör-étel párosítások...

https://thebeeracademy.hu/wp-content/uploads/2021/11/huba-sortanfolyam-1280x640.jpg

Most, hogy felkerültek az oldalunkra a 2022-es sörtanfolyamok, látható, hogy a jövő évtől kissé átstrukturálva térünk vissza, immár különböző tartalmú és mélységű kurzusokkal. A hallgatói visszajelzésekből úgy látjuk, hogy alapszintű tudással és átfogóbb sörös ismeretekkel rendelkező vendégek is érkeznek a Hungarian Beer Academy tanfolyamaira. Mivel egy-egy HUBA kurzus nem csak a tudás átadásáról, hanem jó...

https://thebeeracademy.hu/wp-content/uploads/2021/01/barley_wine-1200x640.jpg

Minden sörtanfolyamunkon igyekszünk beilleszteni a kóstolósorba meghökkentő újdonságokat, klasszikus söröket, illetve a legnépszerűbb craft fajtákat, de ezek mellett rendre sor kerül néhány olyan nagyágyúra is, amelyeket általában ünnepnapokra tartogatnak a sörkedvelők. Az egyik ilyen, minden alkalommal bemutatott fajta a barley wine vagyis árpabor. Ez a felső erjesztésű sörtípus a legtöbb főzdében a legerősebbre főzött tétel....

https://thebeeracademy.hu/wp-content/uploads/2019/11/ajcsomag-karihatter-1280x640.jpg

Mindenkinek vannak titkos vágyai. Egy igazi sörkedvelő számára nincsen izgalmasabb, mint újabb stílusokat megismerni, korábban ismeretlen sörfajtákat kóstolni, a sörkultúráról szóló, sosem hallott történetekkel gazdagodni. Ha pedig mindezt egyedi gyártású, elegáns díszdobozban, prémium magyar kisüzemi sörök kíséretében nyújtod át, számára az lesz a tökéletes karácsonyi ajándék! A sör- és gasztronómia kedvelő családtagoknak, ismerősöknek, üzleti partnereknek...

https://thebeeracademy.hu/wp-content/uploads/2020/07/profi-sorkostolas-1200x640.jpg

Egy-egy jó kis baráti sörözés közben nem szokás tudományosan vizsgálni a sört, sokkal inkább az élvezeté és a dumálásé a főszerep. Hogyha viszont olyan helyen jártok, ahol izgalmasabb a sörkínálat, nem árt, hogyha az első két-három kortynál odafigyelsz a sörödre. Hidd el, megéri! Egy-egy figyelmesebben elfogyasztott sör lényegesen növeli az összejövetel élvezeti értékét, pláne akkor,...

https://thebeeracademy.hu/wp-content/uploads/2020/06/savanyu-sorok-1280x640.jpg

A népszerű craft sörtípusok között mára megkerülhetetlenné váltak a „savanyúk”, vagyis a különböző sour ale-ek. Tudtad, hogy eredetileg hatféle savanyított sör létezett? A berliner weisse, a flamand vörös ale, a flamand barna ale, a lambic, a gueuze és a gyümölcsös lambic. Közös bennük, hogy a különböző savanyító mikroorganizmusok játsszák bennük a főszerepet. Ezek a sörtípusok...

https://thebeeracademy.hu/wp-content/uploads/2020/05/huba-sorkostolo-higienia-1152x640.jpg

A koronavírus miatt kimaradt tavaszi tanfolyamok után júniusban újraindulunk, és ebből az alkalomból mesélünk nektek kicsit arról, milyen higiéniai intézkedések vannak érvényben a sörfőzdékben, és milyeneket teszünk mi a HUBA tanfolyamokon. Amikor másfél évvel ezelőtt elkezdtük tervezni a HUBA sörtanfolyamokat, egyértelmű volt, hogy mindenből a legjobb minőségűt igyekszünk a kóstolókon az asztalra tenni. Ez azt...

Tedd próbára a tudásod, és kérd az ingyenes tananyagot! Létrehoztunk egy rövid sörkvízt, amelyben csak olyan kérdések vannak, amikre mind-mind megtalálható a válasz a HUBA – Hungarian Beer Academy tankönyvben. Töltsd ki a tesztet, és iratkozz fel az ingyenes tananyagért! Hogyha szeretnéd megkapni a HUBA – Hungarian Beer Academy ingyenes tananyagát, itt iratkozz fel, és...

A HUBA – Hungarian Beer Academy sörtanfolyamain minden alkalommal igyekszünk néhány, a kiválasztott sörökhöz tökéletesen illő, speciális fogást mutatni nektek. A legtöbb ételt – csakúgy, mint a legtöbb sört – a kóstolóról-kóstolóra változtatjuk. Így egyrészt nekünk is izgalmasabb a munkánk, másrészt mindig friss, szezonális alapanyagokból tudunk dolgozni, illetve rendre tudunk mutatni olyan újdonságot a hallgatóknak,...

A koronavírus járvány sajnos a HUBA – Hungarian Beer Academy tanfolyamait is érinti. Számunkra természetesen az a legfontosabb, hogy jól érezzétek magatokat a sörkóstolóinkon, ehhez pedig az is kell, hogy mindenki felszabadultan tudja élvezni a nagyszerű söröket és ételeket. Sajnos egy ilyen járványhelyzet a legkevésbé ideális alkalom arra, hogy órákig üldögéljünk huszan egy légtérben, pláne...