2022-től, immár alapfokú és haladó sörtanfolyamokat is tartunk – egyaránt várva a belépő szinten azokat, akik még nem mélyedtek el igazán a sörtípusok világában, és azokat, akik a már meglévő tudásukat szeretnék rendszerezni és gyarapítani. Az alapfokú és a haladó kurzusaink mellett pedig még egy újdonsággal jelentkezünk: egész estés, a sörgasztronómia és a sör-étel párosítások köré épített, gyakorlati elemekkel megtűzdelt tanfolyamokat is tartunk, melyek során szeretnénk betekintést engedni a sörgasztronómia változatos, komplex és izgalmas világába, ami egy-egy fogást is könnyedén képes magasabb szinte emelni.
Ahogy egyre többet foglalkoztunk a sörök és ételek kapcsolatával, és egyre többet tanulmányoztuk az egyes sörtípusok gasztronómiai vonatkozásait, megfogalmazódott bennünk, hogy – csakúgy, mint a borok esetében – minden ételtípus mellé illeszthető egy, vele tökéletes párt alkotó sör is.
Ezek köré a sör-étel párok köré építettük fel sörgasztronómiai kurzusunkat, amelyen az elméleti tudás mellett gyakorlati útmutatóval is ellátjuk a résztvevőket. A hallgatók így nem csak elsajátíthatják a sör-étel párosítás elméletét és megkóstolhatják a sörökhöz komponált ételeket, hanem részt vesznek majd néhány fogás elkészítésében is!
Ezen a tanfolyamon, korántsem csak a klasszikus sör-étel párokkal dolgozunk majd, hanem a cseh, belga és angol típusú, újhullámos kisüzemi sörök mellé olykor igen távoli konyhák, meglepő ételeit társítjuk. Hallgatóink számos sör-tapas pár kóstolása és az elméleti tudnivalók meghallgatása után interaktív vacsora-workshopon, az egyes fogások elkészítésében is részt vesznek.
A kurzus tartalmából:
- Mi is az a sör?
- Hogyan és milyen pohárból kóstoljuk a söröket?
- A sikeres sör-étel párosítások koncepciói
- A párosítási elvek megismerése konkrét példákon keresztül (tapas-sör kombinációk)
- Klasszikus sör régiók nevezetes sörei ételpárokkal (angol, német-cseh, belga, és amerikai sörtípusok)
- A résztvevők az est folyamán mintegy 10 féle sör-étel párosítást kóstolhatnak
- A kurzus végén a hallgatók oklevelet/bizonyítványt kapnak
Íme néhány jól kipróbált sör-étel pár, amelyeket te is megkóstolhatsz új tanfolyamunkon:
- Fehér Nyúl IPA – indiai csirke curry, naan kenyér
- Pannonhalmi Dubbel – rozé kacsamell, mostarda
- Ayinger Bairisch Pils – zöldségekkel sült, pikáns csirkével töltött taco
- Horizont Brewing Morning Joe stout – stoutos trüffel desszert
HUBA sörgasztronómiai tanfolyamot 2022-ben márciusban, májusban, szeptemberben és decemberben indítunk. Már lehet rájuk jelentkezni!