BlogSörtanfolyam élménybeszámoló a SóBorson!

2019.03.28.

Sági Zsófia, a SóBors gasztronómiai magazin szerzője 2019. őszén, sör tekintetében abszolút “kezdőként” jött el hozzánk, hogy kipróbálja, milyen is egy sörtanfolyam. “Sokféle sört kóstoltam már, de itt olyanokkal is találkoztam, amelyekről álmomban sem gondoltam, hogy egyáltalán léteznek” – írja a sörkóstolásról készült beszámolójában.

Zsófinak leginkább a gose, a lambic a milk stout és az imperial ipa típusú sörök tetszettek, de külön kiemelte az ételeket is: “olyan fogásokat kóstoltunk, amelyek tökéletes harmóniában voltak a melléjük kínált sörrel, egymás jó tulajdonságait erősítették, és persze az is nagyon fontos volt, hogy a sört ideális hőmérsékleten igyuk, hogy minden aroma tökéletesen érződjön benne”.

És, hogy mennyire volt követhető az anyag? Ebben segített a tankönyv, amelyet a sörkóstolás közben lehetett lapozgatni, aztán persze hazavinni. “A kétalkalmas tanfolyamon tankönyvet is biztosítottak nekünk, fokozatosan és nagyon alaposan vettünk át mindent. Én is – aki a többiekkel ellentétben teljesen amatőrként érkeztem – értettem mindent, abszolút követhető volt, miközben a hozzáértők számára is rengeteg új információval szolgált” – olvasható a SóBors oldalán.