BlogÚjraindulunk, és az eddigieknél is jobban vigyázunk rátok!

2020.05.29.
https://thebeeracademy.hu/wp-content/uploads/2020/05/huba-sorkostolo-higienia.jpg

A koronavírus miatt kimaradt tavaszi tanfolyamok után júniusban újraindulunk, és ebből az alkalomból mesélünk nektek kicsit arról, milyen higiéniai intézkedések vannak érvényben a sörfőzdékben, és milyeneket teszünk mi a HUBA tanfolyamokon.

Amikor másfél évvel ezelőtt elkezdtük tervezni a HUBA sörtanfolyamokat, egyértelmű volt, hogy mindenből a legjobb minőségűt igyekszünk a kóstolókon az asztalra tenni. Ez azt is jelenti, hogy a söröket a lehető legfrissebben, az ételek alapanyagait pedig lehetőleg kistermelőktől, őstermelőktől szerezzük be, amennyiben van rá lehetőség, organikus gazdálkodásból. Akkor még nem is sejtettük, milyen nagy szerepe lesz ennek a későbbiekben.

Azzal, hogy a legtöbb esetben ismerjük az ételek alapanyagainak termelőit, biztosak vagyunk benne, hogy az áru nem tett meg felesleges utat – értsd úgy, hogy nem ment át nyolc kereskedő kezén – mire eljutott a Borganikába. A pékárut helyben, frissen sütjük, a tanfolyamok napján délelőtt, akik pedig voltak már HUBA-n, tudják, hogy az ételek minden esetben frissen, a tálalás előtt készülnek el. Az egyébként is morc higiéniás szabályainkat pedig tovább szigorítottuk, csak maszkban és kesztyűben érünk az ételek alapanyagaihoz, úgy folyik a tálalás is.

Ami pedig a söröket illeti… Sörtanfolyamunk épp arra vállalkozott, hogy a világ legfontosabb típusait mutassa be, lehetőleg a legjobb, legnevesebb főzdékből kikerülő példákon keresztül. Néhány belga, német vagy cseh főzet kivételével (amely típusokból nincsen hazai variáns) pedig rendszerint magyar kraft söröket kóstolunk. Az újhullámos magyar főzdék által bevezetett újdonságok között épp a korábban példátlanul magas főzdehigiénia volt az egyik alapvető dolog. Ez alapfeltétele az egészséges, érlelhető sörök készítésének. A HUBA tanfolyamokon kóstolt sörök olyan főzdékből származnak, amelyekben a technológiai fejlettségnek köszönhetően a sörök teljesen zárt rendszerben készülnek, nem érintkeznek semmilyen módon a személyzettel. Vagyis csak akkor, amikor már dobozban, vagy üvegben vannak, és bekerülnek a kartonokba. A főzdék személyzete viszont szintén maszkot és kesztyűt visel, mi pedig a biztonság kedvéért a helyszínen fertőtlenítjük a csomagolások külsejét.

Az újranyíló HUBA tanfolyamokon jelenleg senkinek nem lesz padtársa (kivéve, hogyha párokról, vagy olyan társaságokról van szó, akik ezt külön jelzik számunka). A teremben megtartjuk a 1,5 méteres ülőtávolságot, kézfertőtlenítőket helyezünk el. Ezen apróságokat leszámítva viszont minden (legfőképp a hangulat) olyan lesz, mint régen! 🙂

Várunk titeket szeretettel!