BlogVáltozó tanfolyamtípusok, kezdőknek és haladóknak

2021.11.10.
https://thebeeracademy.hu/wp-content/uploads/2021/11/huba-sortanfolyam-1280x720.jpg

Most, hogy felkerültek az oldalunkra a 2022-es sörtanfolyamok, látható, hogy a jövő évtől kissé átstrukturálva térünk vissza, immár különböző tartalmú és mélységű kurzusokkal.

A hallgatói visszajelzésekből úgy látjuk, hogy alapszintű tudással és átfogóbb sörös ismeretekkel rendelkező vendégek is érkeznek a Hungarian Beer Academy tanfolyamaira. Mivel egy-egy HUBA kurzus nem csak a tudás átadásáról, hanem jó sörök kóstolásáról és gasztronómiai élményekről is szól, gyakran kapják ajándékba a részvételt a sörszeretők. Így könnyen előfordulhat, hogy sörös alapismeretekkel rendelkező műkedvelők és adott esetben komoly házisörfőzői múlttal rendelkező, a sörök világát már jobban ismerő hallgatók ülnek egymás mellett a tanfolyamon.

Ez a tapasztalat hívta életre a basic sörös ismereteket összegző és rendszerező, egyestés HUBA Alapfokú Sörtanfolyamot, amelyet ezentúl elkülönítünk a továbbra is két egymást követő napon megtartott HUBA Haladó Sörtanfolyamtól.

Előbbin a legfontosabb sörtípusok áttekintése mellett a helyes kóstolási technikákról és többek között a kisüzemi sörök árazásáról beszélünk, míg az utóbbin továbbra is részletesen vesszük át az alapanyagokat, a sörtörténelmet, a sörfőzés folyamatát, a típusokat, a szakszerű sörkóstolást és a sör-étel párosítás alapelveit. Ezen kívül jövőre a HUBA Haladó Sörtanfolyam résztvevői a kurzust követően önálló sörfőzde-látogatáson vehetnek részt, így az elmélet mellé a gyakorlatban is láthatják egy kisüzemi sörfőzde működését.

Jövőre négy HUBA Haladó sörtanfolyammal jelentkezünk, amelyekre februárban, áprilisban, majd a nyári szünetet követően szeptemberben és novemberben kerül sor. HUBA Alapfokú Sörtanfolyam márciusban és májusban, ősszel pedig októberben és novemberben lesz.

Az egyes kurzusokra jelentkezni itt lehetséges!